Nytt användaravtal

Evernote kan börja läsa dina anteckningar

I ett nytt användaravtal som träder i kraft nästa år framgår det att Evernote vill kunna låta sina anställda läsa dina anteckningar.

Publicerad Uppdaterad

Det nya avtalet ska träda i kraft i januari 2017. Enligt detta ska företagets anställda kunna läsa anteckningar "i syfte att övervaka maskininlärningsteknik tillämpad på användarens innehåll", det vill säga de funktioner som föreslår relaterat innehåll, eller automatiskt genererar en rubrik till anteckningen.

När ett mindre Twitteroväder satte igång kring ämnet förklarade Evernote att endast ett begränsat antal säkerhetsgranskade anställda skulle få läsa andras anteckningar, men man gav ingen egentlig förklaring på vad de anställda ska agera på när de läser dina anteckningar.

När det nya avtalet träder i kraft ska det finnas en kryssruta som gör att du kan välja att inte delta i förbättringen av maskininlärningen, och därmed inte heller tillåter att dina anteckningar läses i det syftet. Evernote har även en funktion för att kryptera anteckningar, men bara en i taget.

Källa