Budget

Första nya Nokiamobilen presenterad

Nu har HMD Global visat upp den första mobilen med nygamla varumärket Nokia.

Publicerad Uppdaterad

Innan någon sätter lussebullen i halsen, nej det rör sig inte om något prestandamonster eller ens en smartphone för den delen. Men HMD Global har i vilket fall som helst utannonserat den första telefonen under varumärkesnamnet Nokia, Nokia 150.

Som sagt är Nokia 150 en enklare telefon, som enligt HMD själva ska komplettera de redan befintliga lurarna Nokia 216 och Nokia 230 (som kom ut redan innan HMD fick tag i licensen). Nokia 150 kommer i två modeller, där plats för ett eller två SIM-kort är det enda som skiljer dem åt. Bland funktionerna återfinns FM-radio, MP3-spelare och en VGA-kamera. Skärmen ligger på 2,4 tum med upplösningen 240x320 pixel och när det gäller uppkoppling är det dual band GSM (900/1800) som gäller. Batteritiden landar på upp till 31 dagar i standby och 22 timmar för tal.

Exakt hur det ser ut med svensk lansering är lite diffust. Telefonen ska i alla fall släppas under första kvartalet nästa år ibland annat Europa och delar av Asien och prislappen innan skatter och liknande kommer att landa på ungefär motsvarande 240 kronor.