Annons

Shopaholic

Fitbit sägs ha försökt köpa Jawbone

Utöver Pebble och Vector rapporteras det även att Fitbit lagt bud på Jawbone men fått nobben.

Publicerad Uppdaterad

Fitbit verkar vara fast beslutna att göra marknadskonsolidering av wearables till verklighet alldeles på egen hand. Först köpte man inkråmet i den kollapsande smartklocketillverkaren Pebble, sedan startup-diton Vector. Nu rapporterar Pocketnow att Fitbit även försökt köpa Jawbone.

För ett par år sedan var Fitbit och Jawbone ärkerivaler inom aktivitetsarmband. Till skillnad från Fitbit lanserade dock Jawbone en serie mindre lyckade uppföljare och sedan dess har det gått utför. I våras gick det rykten om att företaget höll på att stänga ner sig, något man dock dementerade, och man angav i stället att man höll på att byta inriktning mot mer medicinsk utrustning. Sedan dess har det varit fortsatt tyst.

Köpläge för Fitbit alltså, som ska ha lagt ett bud på företaget på en bråkdel av de1,5 miljarder dollar företaget värderades till för ett år sedan. Ett uppköp skulle utöver att dra in ytterligare kompetens och teknik till Fitbit lösa det konflikten i form av att de två ligger i en rätt seg patentstrid sedan ett par år tillbaka.

Jawbone ska däremot inte ha reagerat med entusiasm på budet utan i stället letat efter en investerare som kunnat pytsa in mer pengar i företaget för att rädda dem från Fitbit. En sådan ska faktiskt också ha dykt upp, vilket gjorde att man kunde nobba Fitbits bud, om man får tro Pocketnow, som inte anger några källor till sin information.

Någon Jawbone Up5 lär vi i alla fall inte få se, med eller utan uppköp från Fitbits sida.