Tillbaka till framtiden

Galaxy S8 kan få Smart Glow

Nu kommer nya uppgifter kring vilka funktioner Samsungs vidareutvecklade version av den klassiska notifikationslampan kommer att få.

Publicerad Uppdaterad

Den innovativa lysande ringen runt kameralinsen som debuterar på Galaxy J2 ser även ut att komma till Samsung Galaxy S8. Vi har tidigare skrivit om Smart Glow, Samsungs nya tolkning av notifikationslampan. Den sitter runt kameralinsen på mobilens baksida. Lampans funktioner är flertaliga och de kommer säkert att utökas om konceptet blir långlivat. Ett exempel på en redan nu tillgänglig funktion är att Glow lyser upp när man har siktat in på ett ansikte om man försöker ta en selfie med huvudkameran, något som annars är svårt eftersom man inte har en skärmbild att orientera efter.

Nu skriver Sammobile att de har fått uppgifter om fler funktioner. Lampans respektive färger kan tillskrivas enskilda kontakter i mobilen så man kan se vem som ringer, sms:ar eller har skickat e-post bara genom att titta på vilken färg Smart Glow lyser i. Lampan kan även visa olika färger som indikerar hur mycket ström som återstår i batteriet. Även något som kallas Weather Ring och Health Ring ska vara under utveckling. Det förstnämnda aktiveras genom att skaka på mobilen. Då berättar Glow om det aktuella väderläget genom att visa en färg som representerar ett visst vädertillstånd. Den sistnämnda ska göra det möjligt att mäta ens puls, med kombinerad hjälp av kameran och LED-lampan. 

Enligt Sammobile ser det ut som att både Galaxy S8 och framtida Tizen-mobiler kommer att få Smart Glow. Det har även spekulerats kring om nästa upplaga av Samsung Note också får den.

Källa