Ger sig in i leken

Här är Huawei VR

I samband med den kinesiska lanseringen av Huawei P9 i Shanghai passade Huawei på att lansera även ett VR-headset.

Publicerad Uppdaterad

Enheten fungerar på ungefär samma sätt som Samsungs Gear VR, men Huawei VR är givetvis anpassad för bolagets smartphones och Huawei P9, P9 Plus och Mate 8 nämns som exempel. Man placerar alltså telefonen i Huawei VR-enheten och bland fördelarna märks att man utöver video i 360-grader även ska ha ljud som matchar, så att du kan höra från vilket håll ljudet kommer.

För Mobil berättar Peter Lundkvist som är marknadschef på Huawei Device att han tycker det känns oerhört roligt att bolaget ger sig in i den här produktkategorin:

– I samband med vår globala P9-lansering har vi precis presenterat en tidig VR-produkt i och med ett P9-event i Shanghai. Vi är således med i det spännande VR-racet tillsammans med ett par andra större aktörer, konstaterar han.

Innehåll färdigt
Huawei för diskussioner med olika samarbetspartners i VR-industrin för att skapa gemensamma lösningar, men har redan idag bland annat 4000 filmer och 40 spel tillgängliga gratis och anpassade för systemet. Utöver det finns 350 panoramabilder, men det är oklart hur många av dessa filmer och bilder som är fullt ut anpassat för VR och låter dig se innehåll i alla riktningar. 

Huawei VR rymmer alltså din Huawei-telefon och du navigerar med hjälp av en pekpanel på sidan samt en tillbakaknapp och volymknappar. Du kan inte bära glasögon när du använder VR-headsetet, men linserna i Huawei VR går att ställa in för att kompensera för närsynthet.

Integrerat i Huawei VR finns sms, samtal och Wechat-meddelanden så att du ska ha möjlighet att ha kontakt med omvärlden även när du använder VR-enheten. Något pris eller lanseringsdatum har Huawei globalt inte presenterat och det är heller inte klart om eller när enheten ska lanseras på den svenska marknaden.