Billigare variant av One M8

HTC One M8 Ace kan lanseras i juni

HTC One M8 Ace.

HTC:s topptelefon One M8 ser ut att få en systermobil i Ace-modellen.

Publicerad Uppdaterad

HTC One M8 ser ut att mycket snart vara på gång i en enklare, och förstås billigare, variant som går under namnet HTC One M8 Ace. Flera asiatiska tekniksajter har nämligen börjat sprida uppgifter om den kommande telefonen, både genom bilder och påstådda specifikationer.

Processorchip och skärmstorlek tycks vara samma som i One M8:an, det vill säga Snapdragon 801 med fyra processorkärnor på 2,5 GHz vardera samt en 5 tum stor skärm med 1080p-upplösning. De stora skillnaderna mellan One M8 och One M8 Ace uppges istället vara att medan One M8:an till större delen är byggd i aluminum, så kommer Ace-varianten istället att vara byggd i plast. Dessutom kommer Ace-mobilen inte ha någon IR-sändare och den kommer heller inte att vara utrustad med en andra kameralins på baksidan, vilken i One M8:an används för att mäta avstånd och för att hjälpa till med att fixa fokus i bilderna.

Enligt taiwanesiska sajten Eprice så kommer HTC One M8 Ace att avtäckas redan om två veckor, närmare bestämt den 3 juni. Prislappen tros hamna någonstans runt hälften av priset på HTC One M8, vilket i så fall skulle innebära att den landar någonstans runt 3 000 kronor.

Källa