Inte på Mobile World-mässan

Huawei lanserar toppmodell 15 april

Huawei meddelar att de tänker lansera sin nästa toppmodell den 15 april.

Publicerad Uppdaterad

Huawei har meddelat att de tänker lansera sitt kommande flaggskepp, Ascend P8, på en presskonferens i London den 15 April. Det innebär att den inte kommer att visas upp på Mobile World-mässan i början av mars.

Huawei säger sig ha valt Europa för lanseringen framför USA eller Kina för att deras modeller i P-serien, som präglas av snygg, tunn design kombinerad med prestanda, är populärast i Europa.

Förhandsuppgifterna kring Ascend P8 talar om en 5,2-tumsskärm med upplösningen 1920 x 1080 pixel, ett Kirin 930-chipset, 3 GB RAM, en 13-megapixelkamera med optisk bildstabilisering och ett 2600 mAh-batteri. Tidigare modeller i Huaweis P-serie har vid lansering varit den tunnaste mobilen på marknaden, men Huawei säger denna gång att tunnheten visserligen är ett designinslag i P-serien, men att den inte får komma på bekostnad av andra funktioner.

Huawei håller en presskonferens inför Mobile Word i Barcelona den 1 mars, men där säger man nu att man inte kommer att visa upp några nya mobiler, utan endast "wearables", det vill säga klockor eller sportarmband, eller kanske glasögon.

Källa