Annons

Kastrulltrumset

Innovativ musikpryl för barn

Mogees fortsätter att skapa sensorer som förvandlar mobiltelefonen och vardagssaker till musikinstrument.

Publicerad Uppdaterad

Denna gång lägger Mogees fokus på att kombinera företagets sensorteknik med musikaliska spel. Särskild vikt har lagts vid att den ska kunna användas i musikutbildningssyfte för barn. Företagets föregående enhet var mer riktad mot professionella musiker. 

Mogees Play-sensorn, som är ungefär lika stor som en stor petflaskas skruvkork, placeras på en plan yta, exempelvis ett bord eller underdelen på en upp och nervänd kastrull. När användaren sedan spelar på ytan (det vill säga slår på den) så plockar sensorn upp vibrationerna och omvandlar dem till ljud i mobilen. Vad för slags ljud det blir beror på vilken typ av yta som sensorn står på. 

I Kickstarter-kampanjens erbjudande medföljer det även tre spelappar. Pulse lär användaren grunderna för rytmer, med Jam går det att skapa rytmer och loopa dem och med Keys kan användaren bland annat skapa melodier och ackord. Apparna, som finns till Ios, är gratis att ladda ner och företaget säger även att API:n kommer ett vara öppen så att tredjepartsutvecklare ska kunna skapa egna appar.   

Källa