Många frågetecken

Iphone 7 på bild redan nu

En bild som påstås visa en del av skalet på Iphone 7 har dykt upp på Internet.

Publicerad Uppdaterad

När en lansering av en ny mobiltelefon närmar sig brukar det dyka upp läckta bilder, först på komponenterna, sedan (allteftersom prototyper börjar betatestas) kompletta mobiltelefoner. Men inte är det väl dags för Iphone 7 redan? De läckta bilderna påstås i alla fall visa bakstycket till kommande Iphone 7.

Bilderna kan naturligtvis vara fullständigt fejkade, men vi har också sett bilder på vad som sägs vara ett skyddsskal till Iphone 7, komplett med avsaknad av hörlursjack i botten av telefonen som ryktet säger.

En möjlighet är att Apple faktiskt planerar att lansera Iphone 7 före hösten denna gång, och det är därför bilder börjar dyka upp redan nu. En riktig högoddsare är att vi till och med kommer att få se den på Apple-eventet som äger rum nu på måndag. I så fall lär det handla om att visa upp en telefon som kommer först till sommaren, vilket vore olikt Apple när det gäller mobiltelefoner, men samtidigt ett sätt att överraska och kanske väcka nytt intresse när lanseringarna av nya Iphones alltmer börjat emmottas med en gäspning.

En helt annan variant är att det vi ser i bilden i själva verket är Iphone SE, den modell med 4-tumsskärm och modernare processor som alla rykten talar om kommer att lanseras på måndag. Ryktena har i och för sig så här långt handlat om att Iphone SE ska vara identisk med Iphone 5S, sånär som på chipset, och att det till och med ska gå att använda samma skal. Men det har också dykt upp bilder på vad som mer ser ut som en mindre variant av Iphone 6S. Dessa bilder ser i och för sig inte heller ut som skalet på den här bilden, men det skulle kunna tala för att Apple gjort flera olika prototyper på en ny Iphone med 4-tumsskärm, och kanske först i sista stund bestämt sig för vilken man ska satsa på.

Enligt källan till bilderna som hävdar att det är en Iphone 7 ska den vara något tunnare än Iphone 6s, och sakna hörlursuttag. Plastremsorna som delar upp baksidan på Iphone 6s finns nu bara delvis kvar i över- och nederkant, och kameran ska sticka ut betydligt mindre.

På måndag kväll lär vi i alla fall kunna utesluta några av möjligheterna.

Källa