HTC One Mini 2

Läckt pressbild på HTC:s minimobil

HTC:s kommande miniversion av One M8 har nu dykt upp i vad som ser ut som en officiell pressbild.

Publicerad Uppdaterad

Förra veckan publicerade vi en läckt bild på HTC:s nya miniversion av One M8, då inklämd i ett tåligt skal. Den här gången är det vad som ser ut som en officiell pressbild (som matchar den tidigare bilden) som läckt ut. Det är den ofta pålitlige serieläckaren Evleaks som läckt bilden på Twitter.

Vi uttrycker oss lite vagt om namnet på telefonen. Det logiska namnvalet vore HTC One M8 Mini, men enligt Evleaks tänkte HTC trotsa logiken och döpa telefonen till HTC One Mini 2. Å andra sidan hade Evleaks fel om namnet på One M8, som man trodde skulle få namnet The All New One.

Evleaks har sedan tidigare läckt ut uppgifter om vilka specifikationer One Mini 2 ska få: 4,5-tumsskärm (det vill säga lite större än på One Mini som hade 4,3-tumsskärm), 1280 x 720 pixel, Snapdragon 400 med fyrkärnig 1,3 GHz-processor, 1 GB arbetsminne, 16 GB lagringsminne, plats för minneskort, wlan inklusive 802.11ac och Android 4.4.2 Kitkat med Sense 6.0.

Av bilden kan man se att telefonen liksom föregångaren One Mini kommer att få en plastram runt kanten som storebror saknar, även om den är mindre påtaglig än på One Mini. Som synes har man också valt bort lösningen med dubbla kameror från storebror, och det ryktas att man även struntar i ultrapixel-tekniken och levererar en vanlig 13-megapixelkamera.

Ännu finns inga uppgifter om pris eller releasedatum för telefonen men med tanke på takten på ryktena lär den vara nära förestående.

Källa