Koll på rummet

Lenovos Tango-mobil läckt

Ett dygn innan Lenovos officiella presentation har deras första Tango-telefon läckt.

Publicerad Uppdaterad

Tango är ett projekt från Google som det pratades betydligt mer om för ett par år sedan, men som nu faktiskt börjar närma sig något slags färdigställande. Med hjälp av sensorer och främst ett par extra kameror ska en Tango-enhet med hyfsat stor exakthet kunna kartlägga avstånd i ett rum. Tekniken ska användas för olika typer av augmented reality-tillämpningar, men nämns såklart även i samband med renoveringar och inredning då tekniken potentiellt kan ersätta måttstocken.

Tidigare i år berättade Lenovo att de skulle visa upp sin första enhet med Tango inbyggt under sin Techworld-konferens nu i juni (den börjar imorgon och ska även innehålla modulära Project Ara och nya Moto-lurar med modultillbehör). Just Tango-telefonen har dock redan läckt ut om vi ska tro Onleaks som visar upp den. Det handlar både om en förrenderad bild, men även som synes en “livebild” på enheten.

Lenovo Phab2 Pro kommer den att kallas och innehåller all teknik om krävs för Project Tango samt en rejäl skärm på 6,4 tum. Exakt vilka övriga specifikationer vi kan vänta oss är oklart, men det lär vi få reda på imorgon kväll.