Annons

LG Watch Style

LG:s nya smartklocka på bild

Smartklockan som ska innebära en nystart för Googles Android Wear har nu dykt upp på bild.

Publicerad Uppdaterad

I februari väntas version 2.0 av Googles klocksystem Android Wear visas upp. Till detta sägs Google ha värvat LG till att göra två klockor, i samma stil som man tidigare gjort Nexus-mobiler vid varje släpp av en ny Androidversion.

Nu har den ena av klockorna dykt upp på bild, levererad av den ständige läckaren Evan Blass (@evleaks). Klockan sägs heta LG Watch Style, och ska kompletteras med en LG Watch Sport som väntas ha inbyggd gps. Intressant nog står Googles namn ingen stans att finna på bilderna, det är bara LG. Värt att nämna är även att LG fick nöjet att med sin LG V20 vara först ut med Android 7.0 i höstas.

Samtidigt rapporterar Android Police att LG Watch Style väntas kosta från 250 dollar och uppåt, det vill säga drygt 2500 kronor.

Frågan är egentligen vad de nya klockorna kan väntas tillföra smartklockemarknaden. Konfigurationen med en enklare modell och en sportmodell känner vi igen från den ett år gamla Moto360, och 512 megabyte arbetsminne samt 4 gigabyte lagring, som ryktena talar om, låter inte särskilt häpnadsvävkande. Smidighet kanske? Skärmen väntas vara på 1,2 tum, med 360 x 360 pixel, och batteriet på 360 mAh.

Sportvarianten väntas ha mer av allt, 1,38 tums skärm med 480 x 480 pixel, gps, 430 mAh batteri och till och med egen anslutning till mobilnätet.

Enligt Evan Blass kommer klockorna att lanseras officiellt redan den 9 februari.

Källa