Klockornas år?

Många smartklockor på CES

Cookoo, Archos och LG är bara några av de som sägs ha smarta klockor redo för uppvisning på CES nästa vecka.

Publicerad Uppdaterad

CES, Consumer Electronics show, eller årets första och mer eller mindre största prylmässa drar igång nu på tisdag och givetvis har ryktena börjat dyka upp kring vad som kommer att visas på mässan. Smarta klockor, en produktkategori som vissa analytiker hävdar kommer växa med 500 % under året får givetvis mycket uppmärksamhet. Åtminstone tre tillverkare ryktas ha modeller att visa upp under mässdagarna.


Cookoo, vars första modell vi testade under förra året, sägs ha två nya modeller redo att visa upp. Cogito och Cogito Pop sägs vara produktnamnen, men mer än så har inte avslöjats ännu. Förhoppningsvis fungerar de bättre än den första modellen, som var rätt kass i allmänhet.


Även Archos sägs ha klockor på gång. Företaget själva har berättat att de har klockor på gång som ska visas upp under mässan. Här finns det lite fler detaljer att tillgå. Bland annat ska klockorna följa Pebbles exempel med enkelhet, vara kompatibla med både Android och Ios och den billigaste modellen ska lanseras för strax under 50 dollar (typ 325 spänn).


Evleaks har även något som påstås vara en läckt bild på LG Lifetouch, företagets första smarta klocka. Bilden visar något som mycket väl kan vara vilket stegräknararmband som helst och gissningsvis är det ungefär det vi kommer att få från ”klockan” också. Huruvida det är den enda klockprylen LG har i verkstaden återstår dock att se.