Sunrise Calendar

Microsoft köper kalenderapp jättedyrt

Kalenderappar går det tretton på dussinet på i appbutikerna, men det hindrar inte Microsoft från att betala 100 miljoner dollar för en kalenderapp.

Publicerad Uppdaterad

Sunrise Calendar, som alltså Microsoft köpt för "minst 100 miljoner dollar", drygt 825 miljoner kronor, finns både som webbtjänst och som app till Ios och Android. Dock ej till Windows Phone - än. Estetiskt påminner den om Google Calendar på webben men är lite renare i mobilen. Det som utmärker appen framför allt är att den kan hämta in data från en lång rad datakällor, förutom Googles och Apples kalendrar och Facebook även från tjänster som Evernote, Trello med mera. Dock inte från Exchange - än.

I december köpte Microsoft e-postappen Accompli, som två månader senare omlanserats som Outlook för Android och Outlook för Ios. Vi kan tänka oss att man har samma planer för Sunrise Calendar. Fast då behöver den förstås stöd för Microsoft-tjänster först. Om detta gör att det blir lättare att få Googlekalender och Exchange-kalender på samma ställe är vi helt och hållet för.

Källa