Leverans i början av 2014

Neptune Pine – nästa succéklocka?

Baksidan på enheten
Konceptskiss på hjälmmontering av Pine
Hjälmmonteringen i mer fysiskt skick
Konceptskiss på själva klockan

På ett dygn har Neptune Pine nått sitt Kickstarter-mål med klockan som lovar att vara mer än bara en kompis till din smartphone.

Publicerad Uppdaterad

Folket bakom Neptune Pine hördes redan under början av året med sin idé om hur en smart klocka ska fungera. Nyligen drog de upp sin idé på Kickstarter och det tog ungefär ett dygn innan de samlat ihop de 100 000 kanadensiska dollar (drygt 630 000 svenska kronor) som var ursprungsmålet. I skrivande stund har de precis passerat 182 000 kanadensiska dollar (strax över 1,1 miljoner svenska kronor).

Vad är då Neptune Pine? Det är en smartklocka som lovar att vara mer än bara en kompis till din telefon. Med inbyggt SIM-kort fungerar den även som en vanlig 3G-telefon och skaparna skryter om att vara den enda smartklockan med stöd för videosamtal.

Utöver det innehåller klockan ett snabbfäste för armbandet så att du enkelt kan ta loss den och plåta med kameran på baksidan (fem megapixel), en 2,4 tum stor TFT-skärm med 320x240 pixel i upplösning, 512 megabyte arbetsminne och en Snapdragon S4 med dubbla kärnor på 1,2 gigahertz. Som socker på grädden är den även IP67-säkrad för att tåla vatten.

Enheten kör en fullständig variant av Android 4.1.2 och dess 810 milliamperetimmar starka batteri ska ge upp till 120 timmars passningstid och sex timmars taltid.

Är du intresserad står Kickstarter-kampanjen öppen i trettio dagar till och för 229 respektive 309 kanadensiska dollar (cirka 1 500 respektive 2 000 svenska kronor) blir klockan din i antingen 16 eller 32 gigabyte-utförande. Skaparna planerar att kunna skeppa de första enheterna under tidigt 2014.