Annons

I nästa uppdatering av Android

Note 7-funktioner även till S7

En del av funktionerna som introduceras i Note 7 kommer i en uppdatering även till S7 och S7 Edge. Det bekräftar Samsung i Sverige för Mobil.

Publicerad Uppdaterad

I samband med lanseringen av Samsung Galaxy Note 7 visade Samsung upp en hel del nyheter i sitt anpassade Android-gränssnitt. Det vi uppskattar mest i Note 7, och en funktion som även kommer att komma till S7 och S7 Edge, är att viloläget med den monokroma klockan även ska kunna visa aviseringar från appar. På det sättet kan du alltså se vilka appar som vill ha din uppmärksamhet utan att du behöver trycka igång skärmen.

Bland uppdateringarna i gränssnittet märks även omdesignade ikoner som är ljusare med mer nedtonad färgskala. Vi märker även en ny kameraapp där ett svep åt höger nu visar de olika kameralägena och ett svep till vänster visar de nya filter som kameran i Note 7 kan lägga på dina bilder. I Samsungs gränssnitt finns numera även Samsung Cloud som är en molnbaserad backuptjänst för till exempel dina kontakter, kalender, bokmärken och kamerans galleri av foton och filmer. Bildgalleriet i Note introducerar samtidigt en funktion kallad ”Hemlig mapp” så du kan dölja bilder du vill ska förbli privata.

Det är alltså en del av de nyheter i användargränssnittet som Samsung kommer introducera till S7 och S7 Edge när de får nästa Android-uppdatering medan till exempel pennfunktionerna i Note 7 förblir exklusiva för den modellen. Samsung har inte gått ut med någon tidsuppskattning när uppdateringen kan bli tillgänglig för S7 och S7 Edge-användare.