Samsung krishanterar

Note 7-rapport läckt en vecka för tidigt

Samsung ska inom kort presentera vad som var orsaken till att Note 7 började brinna.

Publicerad Uppdaterad

Den 23 januari ska Samsung presentera den fullständiga rapporten om orsaken till Note 7-problemen som senare fick Samsung att helt dra tillbaka enheten. Det uppger koreanska nyhetsbyrån Yonhap enligt Reuters och hänvisar till anonyma källor.

Batteriet problemet
Redan innan rapporten presenteras har dock vad som sägs vara delar av den läckt och det visar sig att det är batteriet i kombination med designen av enheten som orsakat problemen. Batteriet har inte fått tillräckligt med utrymme i den interna designen för att kunna expandera när det krävs och allt för många energikrävande funktioner har integrerats i en telefon där värmen inte kunde avges på ett effektivt sätt.  Mjukvara som skulle stänga av telefonen när den blev för varm fungerade heller inte vilket gjorde problemet än värre. Samsung SDI som tillverkade huvuddelen av batterierna till Note 7 utpekas dock inte som källan till problemen.

Officiellt 23 januari
Enligt de läckta uppgifterna ska Samsung presentera rapporten i sin helhet den 23 januari, dagen innan man släpper det ekonomiska resultatet för sista kvartalet 2016. Under CES-mässan i Las Vegas där Samsung lanserade nya telefoner sade man att rapporten skulle släppas ”väldigt snart” men nu har vi alltså ett påstått datum då det ska ske.

Löften om säker S8
Till koreanska tidningen Chosun säger en anonym representant för Samsung att bolaget i samband med at man presenterar rapporten om Note 7 även ska presentera hur man ska garantera att kommande Samsung Galaxy S8 blir en säker produkt utan de problem Note 7 drabbats av.