Hue Bridge 2

Nya Philips Hue stödjer Apple

Siri och Homekit är nyheterna när Philips uppdaterar sitt Hue-system.

Publicerad Uppdaterad

För att koppla upp Philips smarta lampor i Hue-serien mot egentligen något alls behöver du en basstation med namnet Hue Bridge. Den har sett likadan ut sedan Philips först introducerade sina smarta lampor för tre år sedan.

Nu har de lanserat en ny version av basstationen, Hue Bridge 2, som enligt dem själva är byggd för att kunna koppla upp sig med betydligt fler system än tidigare. Har du något intresse för ämnet kanske du tänker dig ett stöd för att prata med 433 megahertz-enheter i stil med Tellstick eller kanske Zigbee-systemet. Men någon sådan tur har vi inte, utan Bridge 2 handlar enbart om Apple.

Den nya basstationen har nämligen stöd för företagets Homekit-system för att styra hemmet via röstassistenten Siri. Det innebär också att systemet i sig har stöd för just Siri.

Under det senaste året har Hue-systemet kunnat kopplas in till andra smarta hemmet-system, som Belkins Wemo exempelvis. Det stödet kommer att fortsätta finnas kvar, men den som hade hoppats på att Philips system skulle kunna vara något mer än en slavenhet för de systemen får drömma vidare.

Enheten ska finnas tillgänglig från och med idag, men något pris har Philips inte talat om.