Lyxversion av Galaxy S5

Nya uppgifter: ”Galaxy S5 Prime släpps i juni”

Den så kallade ”Prime”-versionen av Galaxy S5 kommer tidigt i sommar, hävdar nya källor.

Publicerad Uppdaterad

Samsung må ha dementerat planerna på Galaxy S5 ”Prime”, men inte helt olikt gubben i lådan forsätter det ändå att dyka upp nya rykten om den förmodade lyxversionen av Galaxy S5.

Under förra veckan skrev mobil.se om uppgifterna att ”Prime”-modellen dykt på den indiska importsajten Zauba. Nu citerar Asia Today anonyma ”industrikällor” som hävdar att Samsung planerar att släppa telefonen någon gång i juni månad.

Att det just rör sig om anonyma källor talar för att vi bör ta uppgifterna med en nypa salt. Det som talar för att det kan finnas en sanningshalt i uppgifterna är tidpunkten för släppet överensstämmer med vad vi har hört i tidigare rykten.

Kan få 2K-skärm på 5,2 tum

Spekulationerna om ”Prime”-modellen tog fart när en enhet med modellnamnet SM-G906K upptäcktes i databasen för benchmarktestet GFXBench. I databasenloggen avslöjades bland annat att S5 ”Prime” kan stoltsera med en 5,2 tums-skärm med 2K-upplösning (2560 gånger 1440 bildpunkter), 3 Gbyte i ramminne och 32 Gbyte i lagringsminne.

När det gäller telefonens systemkrets går meningarna isär. Vissa hävdar att ”Prime” ska ha en fyrkärnig Snapdragon 805-systemprocessor där alla kärnorna är klockade till 2,5GHz.

Tillförlitliga sajten SamMobile hävdar å sin sida att ”Prime”-telefonen  kommer vara bestyckad med Samsungs nya Exynos 5430-systemchipp.

Källa