Annons

400 dollar föreslaget

Oneplus fiskar efter betalningsviljan för Two

Oneplus gör ett subtilt försök att ta reda på om konsumenterna är villiga att betala en dryg tusenlapp mer för Oneplus 2 än för föregångaren One.

Publicerad Uppdaterad

Oneplus vd Pete Lau gick ut på det kinesiska sociala nätverket Weibo med en öppen fråga om vad som var ett rimligt pris för en Oneplus 2 med Snapdragon 810 som processor. När någon föreslog 2500 RMB (drygt 400 dollar) kommenterade han att det lät rimligt.

Det hela skulle kunna uppfattas som en spontan diskussion om inte Android Authority upptäckt att exakt samma konversation med andra deltagare ägde rum på Twitter vid ungefär samma tillfälle. Här var det Oneplus medgrundare Carl Pei som ställde frågan hur mycket de borde ta för en Oneplus 2 med Snapdragon 810. Någon svarade 400 dollar och Carl Pei svarade att det lät rimligt.

Med prislappen 2498 kronor för en toppmodell var Oneplus One ett fynd. I intervjuer har representanter för Oneplus sagt att man sålde telefonen för strax över produktionskostnaden, och man såg det lite som en Silicon Valley-strategi, där man började med att ge bort sin produkt (nästan) gratis för att etablera ett varumärke som man sedan kapitaliserar på.

Konversationerna ovan kan därför ses som ett försök att se om en prishöjning på uppföljaren kommer att fungera. 400 dollar skulle med dagens växelkurs ge ett svenskt pris på drygt 3500 kronor. Av kommentarerna på Android Authority att döma tycker deras läsare att det är ett rimligt pris för Oneplus nästa toppmodell. Vad tycker ni? Skriv och kommentera!

Källa