Annons

Tänk när du spelar

Pokémon Go-relaterat dödsfall i Japan

En bilförare i Japan körde över två kvinnor medan han spelade det populära mobilspelet Pokémon Go.

Publicerad Uppdaterad

En kvinna avled och en annan skadades allvarligt när en bilförare körde på dem vid ett övergångsställe i Tokushima, Japan. Enligt polisen erkände föraren efter incidenten att han inte hade uppsikt över vägen för att han hade suttit och spelat Pokémon Go. 

Japans nationella polismyndighet säger, enligt The Wall Street Journal, att det är den första incidenten med dödlig utgång som kan kopplas till det mobilspelet. Sammanlagt ska det ha skett 79 olyckor i landet som kan kopplas till Pokémon Go sedan spelet lanserades den 22 juni. 22 av dessa olyckor har resulterat i personskador. 

Myndigheten säger även att över 1000 personer har fått böter för att de har spelat spelet på ett osäkert sätt, exempelvis medan de har cyklat eller framfört ett motorfordon. 

En taleskvinna för Pokémon Co i Tokyo sade att företaget uttrycker sin kondoleans till den omkomna kvinnans familjemedlemmar och att företaget även i fortsättningen kommer att uppmana användarna att tänka på säkerheten medan de spelar spelet. 

I Pokémon Go-spelet finns det ett meddelande som varnar användarna att: ”Hela tiden vara uppmärksam och att ha uppsikt över din omgivning” samt att undvika att spela Pokémon Go när man kör bil.

Källa