Annons

Folding@home

Rädda liv med din Sonytelefon

Hjälp till i forskningen via Folding@home, som nu släppts till Sonys Xperiatelefoner.

Publicerad Uppdaterad

Folding@home har under många år varit ett sätt för vanliga dödliga att hjälpa till med beräkningar för proteinveckning inom forskningen, som bland annat används till Alzheimerforskning och mycket mer. Till mobilen har det funnits ett par alternativ, men än så länge ingen officiell Folding-tjänst att tillgå.

Nu släpper Sony en officiell Folding@home-app exklusivt till Xperiatelefoner (bredare lansering ska ske längre fram). Efter att ha laddat ner appen behöver du egentligen inte göra något alls. Appen snurrar igång när din telefon ligger på laddning, är kopplad till wifi, ligger oanvänd och redan har fullt batteri, allt för att den inte ska störa ditt vanliga mobilanvändande. Det finns även inställningar för under vilka tider appen ska ha möjlighet att dra igång och om du även kan tänka dig att använda mobildata för det hela.

Tidigare har vi testat bland annat Boinc och Play to Cure inom samma ämnesområde, men det här är alltså första gången som storspelaren Folding@home kommer i officiellt skick till mobilen.