Annons

Insider

Rykte: Apple Watch går minus

Nya rykten säger att Apples klocka ännu inte går med vinst.

Publicerad Uppdaterad

Apple släppte sin klocka i april, den släpptes i Sverige för ett par veckor sedan. Men Apple har fortfarande inte delat några exakta försäljningssiffror för Apple Watch. Nu har ett dotterbolag till det taiwanesiska företaget Advanced Semiconductor Engineering Inc. (ASE) delat information om hur det ser ut. ASE ansvarar för att montera Apple Watchs interna delar inuti skalet. Enligt dotterbolaget så går inte försäljningen av klockan lika bra som man hade förväntat sig.

Mark Li, en analytiker som arbetar på Wall Street-belägna Bernstein Research, sade nyligen att dotterbolaget till ASE under en konferens avslöjat att Apple Watch inte har nått nollpunkten än. För att nå nollpunkten och därefter börja gå med vinst sade de under konferensen att klockan måste säljas i två miljoner exemplar per månad, något som inte ska ha skett ännu. Dotterbolaget förklarar att ASE inte förväntar sig nå två miljoner per månad under det tredje kvartalet heller. Li har också ändrat sin prognos till under de 18 miljoner som han först beräknade skulle skeppas. Han skrev i en anteckning till sina klienter att företaget varit besvikna över Apple Watch och att de blev överraskade att klockan ännu inte gått med vinst.

Apple Watch är företagets första stora produktlansering på fem år. Dalande försäljningssiffror gör inget företag glad, särskilt inte att presentera dem. Men marknaden för smarta klockor är betydligt mindre än den är för smarta telefoner och det är möjligt att Apple Watch inte får samma genomslagskraft som exempelvis Iphone eller Ipad.

Iphone-skaparen har ännu inte klargjort hur det har gått för Apple Watch. Tidigare har man sagt att klockan sålt bättre än man trodde, men det här är inte första gången vi hör om nedtrappade förväntningar på klockans försäljning.