Äntligen på gång?

Rykte: Microsoft Office till Ipad inom kort

I flera år har det ryktats om Microsoft Office till Ios. Nu är ryktena igång igen och vi har till och med fått ett datum.

Publicerad Uppdaterad

Det har ryktats om att Microsoft har sitt Office-paket på gång till Ipad i flera år nu och det har spekulerats i att Microsoft förlorar enorma summor på att användare går över till andra tjänster istället just för att kunna arbeta på en mobil eller surfplatta.

I somras släpptes Office 365 till Iphone, vilket är ett litet steg på vägen men fortfarande inte i närheten av ett fullständigt Officeprogram. 

Samtidigt har det spekulerats i att Microsoft väntar med Ios-släppet tills dess att en pekskärmsanpassad version av Office släppts till Windows 8 och Windows RT, något som fortfarande inte hänt och som är en ständig nagel i ögat på de som enbart vill köra Windows på en surfplatta då nuvarande version är alldeles för plottrig för att fungera bra.

Den senaste veckan har däremot ryktena om Office till Ipad dykt upp igen och nu har datumet 27:e mars börjat viskas om för ett släpp. Tydligen ska det bara handla om att nya bossen Satya Nadella ska ge sitt godkännande.

Om Office i pekskärmsanpassat format släpps till Ipad den 27:e skulle det i så fall vara veckan innan Microsofts stora utvecklarkonferens Build, där såväl Windows 8.1 och Windows Phone 8.1 ska lanseras. Även om ett släpp till konkurrerande system en vecka innan kan vara lite konstigt är det samtidigt ett sätt att inte behöva fokusera på konkurrenterna under företagets eget event och att vi i så fall skulle kunna hoppas på en pekskärmsanpassad version även till Windowsenheter under Build-konferensen.