Förbättrar batteriet

Rykte: Samsungs nästa klocka i september

Apple Watch ligger på horisonten och rapporter från Sydkorea och Indonesien indikerar att Samsung släpper en ny smart klocka i höst.

Publicerad Uppdaterad

Den nya klockan bär kodnamnet Orbis och ska enligt källorna i Sydkorea ha ett Exynos 7420 chip baserat på 14 nm teknik. Den nya tekniken sägs förbättra batteritiden, ska vara i 24 timmar och klockan förväntas stödja trådlös laddning. Rapporterna från Tizen Indonesia menar att klockan kan lanseras på CTIA Super Mobility mässan som hålls från nionde till elfte september.

Samsung berättade under MWC att de väntar med att lansera en ny klocka, att de ville ha en mer "perfekt". Den nya klockan ska bära på Tizen OS vilket följer företagets val att använda operativsystemet till Gear S och Samsung Gear 2 från förra året och betyder att man inte anslutit sig helt till Android Wear.

Ett patent från förra året kan visa vad företaget har i åtanke med dess nästa klocka. Patentet visar en rund klocka, och beskrivet i patentet kan man läsa om en yttre ring som går att snurra på för att navigera menyer, alternativt för att se mer av en text. Förutom cirkeln menar patentet att klockan även stödjer igenkänning av rörelser.

Extra intressant blir det när klockan sägs kunna känna igen objekt genom en kamera. Patentet nämner igenkänning av streckkoder, text för översättning, bilder och tekannor. Patentet innehåller en bild på en uggla men vi förutsätter att det rör sig om en stillbild och inte igenkänning av en inzoomad uggla. Vill du kontrollera TV:n ska du kunna göra det också.

Patentet beskriver även olika sorters band för klockan, en bild visar exempelvis hur en person kan ha klockan fastspänd runt midjan eller hängandes runt halsen. 

Mycket kan dock hända innan lansering och utan bekräftade källor får de här ryktena tas med en nypa salt. Det är mycket teknik som sägs finnas i klockan, men med ett fokus på att förbättra batteritid skulle det vara överraskande om alla funktioner fanns på plats vid lansering. Patentet bör ses mer som en riktlinje för vad vi kan tänkas se när Samsung lanserar den. 

Källa