Appen bakom glasögonen

Så fungerar Samsungs VR-headset

I höst väntas Samsung släppa ett par VR-glasögon till sina mobiler. Så här ser appen ut.

Publicerad Uppdaterad

Inför IFA-mässan i Berlin i september ryktas det att Samsung är på gång att lansera ett virtual reality-headset vid namn Samsung Gear VR. Sedan tidigare är känt att konceptet bakom glasögonen är att de ska användas tillsammans med en kompatibel mobil eller surfplatta från Samsung, vilket bådar gott för att Samsung kommer kunna lyckas pressa ner priset på själva glasögonen.

Tanken är att mobilen inte bara ska generera bilden som visas i glasögonen, utan även att de sensorer som finns i mobilen också ska användas för att ytterligare utöka VR-upplevelsen.

Ytterligare bekräftelse på att det finns substans i ryktena om VR-glasögonen kommer nu i form av skärmdumpar på den app som kommer användas för att koppla samman VR-glasögonen med en mobil. Bland skärmdumparna som Sammobile kommit över återfinns till exempel hjälpinstruktioner som förklarar hur användaren gör för att kontrollera funktionerna i glasögonen.

När en telefon är ansluten till glasögonen kommer knappar och pekskärm på mobilen inte gå att använda uppger man, utan istället kommer en pekplatta och knappar för navigationen inbyggda i glasögonen att aktiveras. En av funktionerna i glasögonen låter användaren snabbt växla till att se kamerabilden från den anslutna mobilen genom en dedikerad knapp för ändamålet.

Namnen på några av de appar som kommer användas ihop med Samsung Gear VR lämnar fritt spelrum för spekulation kring vad de är tänkta att göra. Eftersom Sammobile inte hade tillgång till själva glasögonen vid testtillfället lyckades man nämligen aldrig få igång apparna VR Panorama och VR Cinema.

Källa