Mer portabelt

Samsung patenterar vikbar surfplatta

Samsung är på gång med en vikbar surfplatta, i alla fall om vi ska tro deras senaste patentansökan.

Publicerad Uppdaterad

Böjbara skärmar har varit i ropet lite extra under hösten efter att både Samsung och LG släppt varsin telefon med tekniken. Men böjbara skärmar blir liksom inte roligt förrän de just går att böja, rulla eller vika och inte som det är nu att det helt enkelt är en böjd skärm i ett fast skal.

En nyligen inskickad patentansökan visar att Samsung har större planer med tekniken. Enligt patentet ska det röra sig om en surfplatta som går att vika ihop i samma stil som en bok. Till skillnad från tidigare försök, som Sonys Tablet P, handlar det inte om två separata skärmar utan istället om att utnyttja tekniken med böjbara skärmar för att få fram den vikbara delen.

Vi går knappast ut med några jättenyheter när vi påstår att den här typen av produkter definitivt är på gång och att de kommer att nå marknaden i framtiden. Däremot betyder inte Samsungs patentansökan att det är så här som årets Galaxy Tab 4 eller Note 10.1 kommer att se ut, utan vi får helt enkelt se när den här typen av prylar dyker upp. Förhoppningsvis väldigt snart dock, för coolt är det.