Onedrive och Office

Samsung sägs stoppa in Microsoft-appar i S6

Enligt en uppgiftslämnare planerar Samsung att gå all-in på Microsofttjänster i sin nya version av Touchwiz som kommer i Galaxy S6.

Publicerad Uppdaterad

Samsung har fått mycket kritik för sitt Androidgränssnitt Touchwiz genom åren. Det anklagas gör att vara långsamt och laggigt, och fyllt av onödiga program som tar upp minne och inte kan avinstalleras, så kallad bloatware. Under hösten har vi sett klara tendenser till att Samsung storstädar bland bloatware, och på till exempel modellerna i Galaxy A-serien finns det mycket få förinstallerade tjänster.

Om vi får tro Sammobiles uppgiftslämnare väntar ännu större förändringar med Galaxy S6 som väntas lanseras om två veckor. Det mest överraskande hen har att berätta är att Samsung sägs förinstallera en lång rad Microsoft-tjänster på mobilen. Det rör sig om anteckningsappen Onenote, molnlagringen Onedrive, Office Mobile (tillsammans med en gratis Office 365-prenumeration) och Skype. Orsaken till detta kan vara det avtal vars innehåll är hemligt, som Microsoft och Samsung slutit och som fått ett slut på konflikten kring licensavgifter på Microsoft-patent som företagen legat i.

Utöver detta sägs Samsung ha jobbat på att optimera sin programvara till en nivå nära standard-android, och man ska ha skalat bort i stort sett alla sina tjänster, inklusive röststyrningen S Voice, som nu måste laddas ner och installeras om du vill ha dem.

Enligt uppgiftslämnaren ska Touchwiz på Galaxy S6 vara fantastiskt snabbt jämfört med Lollipop på Galaxy Note 4. Det ges också en del detaljer i ändringar i gränssnittet, såsom att man i applistan kan välja om 4 x 4, 4 x 5 eller 5 x 5 appar ska visas och att telefon-appen nu är "grön som gräs", detaljer som inte precis påverkar helhetsupplevelsen men som skänker trovärdighet till uppgiftslämnaren.

Samtidigt kommer det nu en läcka med ännu fler bilder på S6. Som tidigare är det en skaltillverkare som denna gång lämar väldigt lite åt fantasin kring utseendet på Galaxy S6. Får vi tro bilderna har Samsung kopierat en av de mest utskällda designdetaljerna på Iphone 6, nämligen den utstickande kameran. Att kameran verkligen ser ut så bekräftas mer eller mindre av en teaser-video som Samsung själva lagt ut, där man skryter om kameran, och visserligen bara visar den som stiliserad, men med exakt det utseende som de läckta bilderna har.

Källa