Sony Xperia XA (2017)

Sonys nya fångad på film

En video har dykt upp med vad som sägs vara en av Sonys nya mobiler på kommande Mobile World-mässan i februari.

Publicerad Uppdaterad

Den 27 februari på morgonen håller Sony en presskonferens på Mobile World-mässan i Barcelona. Förra året vid denna tid visade man upp Xperia X, Xperia X Performance och Xperia XA. Det ryktas att vi i år kommer att få se åtminstone nya versioner av Xperia X och XA, och nu har den ena dykt upp på en video.

Vi har förstås inga garantier för att det är äkta vara, men designen är otvetydigt Sonys och med USB typ C-port är det rätt tydligt att det inte är någon tidigare Sonymodell.

Androidversionen som körs, åtminstone i prototypen, är 7.0, och mobilen ska jämfört med föregångaren XA ha fått kameran uppgraderad till 23 megapixel i stället för 13. Megapixel betyder inte allt, men värdet tyder på att den kommer ha samma kamera som sitter i Sonys nuvarande toppmodeller.

Vad övrigt gäller för hårdvara vet vi inget om, men vi kan räkna med något slags höjning av förra årets specar, med Mediatek Helio P10 som chipset, 1280 x 720 pixel på skärmen, 2 GB arbetsminne och 16 GB lagring är nog att räkna med. Kanske även ett batteri större än förra årets 2300 mAh.