Annons

Musikstrid

Spotify slår tillbaka mot Apple

Efter Apples erbjudande om en tre månaders gratis testperiod av Apple Music fördubblar Spotify sin egen till 60 dagar i vissa länder, Sverige inkluderat.

Publicerad Uppdaterad

När Apple är på väg mot ett släpp av sin strömmade musiktjänst Apple Music har Spotify nu tagit upp kampen. Företaget har tillfälligt fördubblat testperioden från 30 till 60 dagar. Det här gäller ett antal länder med USA som märkbart undantag och Sverige är ett av de länder där vi numera alltså får testa Spotify gratis i 60 istället för som tidigare 30 dagar. I USA får användare istället betala 0,99 dollar för de första tre månaderna.

Här i Sverige gäller erbjudandet fram till den 5 juli 2015 och efter att prövoperioden är över dras 99 kronor per månad om du inte avslutar prenumerationen.

Nyligen hamnade Apple i en tvist med artister i USA för att de inte betalade royalties under Apple Musics testperiod. Särskilt uttalad var då popartisten Taylor Swift men efter diskussioner med skivbolagen tog det inte lång tid innan Apple bytte spår. Nu ska företaget betala skivbolagen 35 procent i royalties under testperioden, vilket ligger i linje med vad Spotify ger för ersättning till upphovsrättsinnehavarna.

Källa