Läs testet

Smarta hemmet

Med tiden på sin sida

Test: Moto X Style

Style är en riktigt bra telefon som än så länge har tiden på sin sida.

Publicerad:

28 jan 2016 - 12:01

Uppdaterad:

28 jan 2016 - 12:01

Rent
Som telefon finns det inte direkt något att klaga på. Skärmstorleken på 5,7 tum gör det såklart till en stor telefon, men det är du antagligen medveten om redan när du köper den. Skärmen i sig ger ett riktigt bra resultat över lag utan att för den sakens skull blända oss på någon punkt. Skalet och bygget i allmänhet är i plast, men det hela känns riktigt stadigt byggt och inte billigt på något sätt.


Kameran lider en aning av att köra på Googles fortfarande väldigt sparsmakade kameraapp. Samtidigt blir bilderna generellt sett bra och om du söker fler inställningar eller liknande går det som bekant bra att vända sig till Play Store för att hitta något som passar bättre.

På insidan hittar vi Snapdragon 808 tillsammans med tre gigabytes arbetsminne och 32 gigabyte i lagring (plus en plats för minneskort). Även om det inte leder till de absolut bästa resultaten i snabbhet när vi prestandatestar handlar det fortfarande om en telefon i de snabbare klasserna som i ärlighetens namn inte direkt borde göra någon besviken när det kommer till prestanda. 

Vad som även är värt att ta i beaktande är prislappen. För en telefon som än så länge är relativt ensam om att ha senaste version av Android och pinnhålet under toppspecifikationer får du slanta ut 4 500 kronor i dagsläget (även om det såklart går att hitta billigare). Sett till att en “vanlig” toppmodell gärna springer iväg i prisklasser runt 6 000–7 000 kronor eller ännu mer blir det väldigt mycket telefon för pengarna och egentligen väldigt liten skillnad i vad du får. Det blir inte den tunnaste och mest funktionsutrustade luren i samhället, men för allt vi i praktiken använder telefoner till klarar den jobbet galant. Jämfört med telefoner med samma systemchip och lagringsutrymme är även Style billigast av dem, vilket såklart känns trevligt.


Samtidigt handlar det som alltid om tajming i den här branschen. Storebror Force har precis landat i butik och kommer troligen att sjunka i pris hyfsat fort, särskilt när alla tillverkare presenterar sina nya toppmodeller på Mobile World Congress i slutet av februari. Då får vi garanterat även se allt som blir standard i en mobil för 2016 i form av specifikationer, extrafunktioner och liknande. Men behöver du en ny telefon innan dess och inte känner för att spränga banken är Moto X Style ett riktigt bra val.

Senaste Apple-testet

Färskaste Android-testet

Senaste Windows-testet

Spännande tillbehör

Senaste Samsung-testet

Senaste Sony-testet

Ios - senaste testet

Nya surfplattor

Heta armband och klockor

Senaste telefon-testet

 

Mest kommenterat

Hetaste apparna

 • Anniversary Edition

  Enligt både privat- och företagskunder ska den senaste uppdateringen av Windows 10 ha gjort vissa tredjepartswebbkameror obrukbara.

  24 aug 2016 - 06:56
 • IFA 2016

  En ny Nubia-mobil ska enligt företaget inbjuda användarna till att ”drömma utan gränser”.

  23 aug 2016 - 16:36
 • Betydligt bättre

  Med Note 7 som nu gör comeback i Sverige och Europa vill Samsung göra mobilen för den som måste ha det bästa. Den lyckas med det mesta.

  23 aug 2016 - 12:15
 • Gårdagens topplurar

  Enligt Reuters ska den sydkoreanska mobiltillverkaren ha ett program i görningen som ska återsälja inbytta toppmobiler till ett lägre pris.

  22 aug 2016 - 13:54
 • Bekräftat

  Mike Wang, Nokia-chef i Kina, har bekräftat att nya Nokia-enheter kommer att avslöjas under årets sista kvartal.

  22 aug 2016 - 10:00
 • Första bilderna

  Två nya versioner av Fitbits träningsarmband, Charge respektive Flex är på ingång.

  22 aug 2016 - 08:00

Sidor

Tipsa Mobil

Vi vill ha en kontinuerlig dialog med dig som besöker mobil.se.

Skicka gärna ett mail om du har ett hett tips eller nåt spännande att berätta.

Om Mobil

Mobil är Sveriges ledande tidning och sajt inom området mobil kommunikation. 

Tidningen och sajten riktar sig till dig som skall köpa nya mobila prylar eller tjänster och dig som vill hålla koll på vad som händer i den mobila världen eller som jobbar inom mobilbranschen.

Mer om Mobil här.

Vi är Mobil

Kontakta Mobils redaktion.

Du hittar vår kontaktinformation här.

Mobils nyhetsbrev

Vårt dagliga nyhetsbrev håller dig uppdaterad om vad som händer i mobilbranschen.

Registrera dig här!