Läs testet

Smarta hemmet

Med tiden på sin sida

Test: Moto X Style

Style är en riktigt bra telefon som än så länge har tiden på sin sida.

Publicerad:

28 jan 2016 - 12:01

Uppdaterad:

28 jan 2016 - 12:01

Rent
Som telefon finns det inte direkt något att klaga på. Skärmstorleken på 5,7 tum gör det såklart till en stor telefon, men det är du antagligen medveten om redan när du köper den. Skärmen i sig ger ett riktigt bra resultat över lag utan att för den sakens skull blända oss på någon punkt. Skalet och bygget i allmänhet är i plast, men det hela känns riktigt stadigt byggt och inte billigt på något sätt.


Kameran lider en aning av att köra på Googles fortfarande väldigt sparsmakade kameraapp. Samtidigt blir bilderna generellt sett bra och om du söker fler inställningar eller liknande går det som bekant bra att vända sig till Play Store för att hitta något som passar bättre.

På insidan hittar vi Snapdragon 808 tillsammans med tre gigabytes arbetsminne och 32 gigabyte i lagring (plus en plats för minneskort). Även om det inte leder till de absolut bästa resultaten i snabbhet när vi prestandatestar handlar det fortfarande om en telefon i de snabbare klasserna som i ärlighetens namn inte direkt borde göra någon besviken när det kommer till prestanda. 

Vad som även är värt att ta i beaktande är prislappen. För en telefon som än så länge är relativt ensam om att ha senaste version av Android och pinnhålet under toppspecifikationer får du slanta ut 4 500 kronor i dagsläget (även om det såklart går att hitta billigare). Sett till att en “vanlig” toppmodell gärna springer iväg i prisklasser runt 6 000–7 000 kronor eller ännu mer blir det väldigt mycket telefon för pengarna och egentligen väldigt liten skillnad i vad du får. Det blir inte den tunnaste och mest funktionsutrustade luren i samhället, men för allt vi i praktiken använder telefoner till klarar den jobbet galant. Jämfört med telefoner med samma systemchip och lagringsutrymme är även Style billigast av dem, vilket såklart känns trevligt.


Samtidigt handlar det som alltid om tajming i den här branschen. Storebror Force har precis landat i butik och kommer troligen att sjunka i pris hyfsat fort, särskilt när alla tillverkare presenterar sina nya toppmodeller på Mobile World Congress i slutet av februari. Då får vi garanterat även se allt som blir standard i en mobil för 2016 i form av specifikationer, extrafunktioner och liknande. Men behöver du en ny telefon innan dess och inte känner för att spränga banken är Moto X Style ett riktigt bra val.

Senaste Apple-testet

Färskaste Android-testet

Senaste Windows-testet

Spännande tillbehör

Senaste Samsung-testet

Senaste Sony-testet

Ios - senaste testet

Heta armband och klockor

Senaste telefon-testet

 
 • Hitta och dela Wifi

  Joikuspot låter dig hitta wifi och dela wifi, men är inte fantastisk på någotdera.

  22 jul 2016 - 14:42
 • Laser eller mat?

  Företaget Petcube har lanserat två kameror med husdjursfokus som ska hålla våra håriga vänner upptagna när de är ensamma.

  22 jul 2016 - 14:00
 • Ultimatum

  Iranska tjänstemän har krävt att Apple officiellt registrerar sig i Iran, annars så blir företaget produkter bannlysta.

  22 jul 2016 - 12:00

Mest kommenterat

Hetaste apparna

 • Google keep-kopia

  Flat notes är en väldigt enkel och lättanvänd anteckningsapp i Post it-stil.

  19 jul 2016 - 17:53
 • Bekräftad

  Samsung trycker på för nästa Galaxy-lur på företagets svenska Facebook-sida och har även bekräftat att det är Note 7 det handlar om.

  19 jul 2016 - 15:52
 • Android

  I och med att Google släpper nu släpper den sista Nougat-versionen för utvecklare så kan man dra slutsatsen att företaget håller det planerade lanseringstidschemat.

  19 jul 2016 - 15:43

Sidor

Tipsa Mobil

Vi vill ha en kontinuerlig dialog med dig som besöker mobil.se.

Skicka gärna ett mail om du har ett hett tips eller nåt spännande att berätta.

Om Mobil

Mobil är Sveriges ledande tidning och sajt inom området mobil kommunikation. 

Tidningen och sajten riktar sig till dig som skall köpa nya mobila prylar eller tjänster och dig som vill hålla koll på vad som händer i den mobila världen eller som jobbar inom mobilbranschen.

Mer om Mobil här.

Vi är Mobil

Kontakta Mobils redaktion.

Du hittar vår kontaktinformation här.

Mobils nyhetsbrev

Vårt dagliga nyhetsbrev håller dig uppdaterad om vad som händer i mobilbranschen.

Registrera dig här!