Smarta hemmet

 • Fitbit Charge 2 är väldigt behändig när det kommer till att hålla koll på din träning men förväntade dig inte att det är en ”smartklocka”.

 • Tile är en liten Bluetooth-tracker som ska hjälpa dig att hålla reda på nycklarna eller luren.

 • Det verkar som om Tomtom har svaret på vad som är nästa steg för stegräknarna.

Med tiden på sin sida

Test: Moto X Style

Style är en riktigt bra telefon som än så länge har tiden på sin sida.

Publicerad:

28 jan 2016 - 12:01

Uppdaterad:

28 jan 2016 - 12:01

Rent
Som telefon finns det inte direkt något att klaga på. Skärmstorleken på 5,7 tum gör det såklart till en stor telefon, men det är du antagligen medveten om redan när du köper den. Skärmen i sig ger ett riktigt bra resultat över lag utan att för den sakens skull blända oss på någon punkt. Skalet och bygget i allmänhet är i plast, men det hela känns riktigt stadigt byggt och inte billigt på något sätt.


Kameran lider en aning av att köra på Googles fortfarande väldigt sparsmakade kameraapp. Samtidigt blir bilderna generellt sett bra och om du söker fler inställningar eller liknande går det som bekant bra att vända sig till Play Store för att hitta något som passar bättre.

På insidan hittar vi Snapdragon 808 tillsammans med tre gigabytes arbetsminne och 32 gigabyte i lagring (plus en plats för minneskort). Även om det inte leder till de absolut bästa resultaten i snabbhet när vi prestandatestar handlar det fortfarande om en telefon i de snabbare klasserna som i ärlighetens namn inte direkt borde göra någon besviken när det kommer till prestanda. 

Vad som även är värt att ta i beaktande är prislappen. För en telefon som än så länge är relativt ensam om att ha senaste version av Android och pinnhålet under toppspecifikationer får du slanta ut 4 500 kronor i dagsläget (även om det såklart går att hitta billigare). Sett till att en “vanlig” toppmodell gärna springer iväg i prisklasser runt 6 000–7 000 kronor eller ännu mer blir det väldigt mycket telefon för pengarna och egentligen väldigt liten skillnad i vad du får. Det blir inte den tunnaste och mest funktionsutrustade luren i samhället, men för allt vi i praktiken använder telefoner till klarar den jobbet galant. Jämfört med telefoner med samma systemchip och lagringsutrymme är även Style billigast av dem, vilket såklart känns trevligt.


Samtidigt handlar det som alltid om tajming i den här branschen. Storebror Force har precis landat i butik och kommer troligen att sjunka i pris hyfsat fort, särskilt när alla tillverkare presenterar sina nya toppmodeller på Mobile World Congress i slutet av februari. Då får vi garanterat även se allt som blir standard i en mobil för 2016 i form av specifikationer, extrafunktioner och liknande. Men behöver du en ny telefon innan dess och inte känner för att spränga banken är Moto X Style ett riktigt bra val.

Senaste Apple-testet

Färskaste Android-testet

Senaste Windows-testet

Spännande tillbehör

Senaste Samsung-testet

Senaste Sony-testet

Heta armband och klockor

Senaste telefon-testet

 
 • Kortvarigt

  Enligt obekräftade uppgifter från flera källor så kommer LG att lägga ner satsningen på moduler för kommande mobiler.

  24 okt 2016 - 14:41
 • För mobila enheter

  Samsung har som första tillverkare introducerat 8 gigabyte LPDDR4 DRAM för mobiltelefoner och surfplattor.

  24 okt 2016 - 11:51
 • KBT som självhjälp

  Twoacts appar för kognitiv beteendeterapi ger hjälp till självhjälp och kan även fungera som förberedelse till terapi.

  24 okt 2016 - 11:46

Mest kommenterat

Senaste testet

Hetaste apparna

Sidor

Tipsa Mobil

Vi vill ha en kontinuerlig dialog med dig som besöker mobil.se.

Skicka gärna ett mail om du har ett hett tips eller nåt spännande att berätta.

Om Mobil

Mobil är Sveriges ledande tidning och sajt inom området mobil kommunikation. 

Tidningen och sajten riktar sig till dig som skall köpa nya mobila prylar eller tjänster och dig som vill hålla koll på vad som händer i den mobila världen eller som jobbar inom mobilbranschen.

Mer om Mobil här.

Vi är Mobil

Kontakta Mobils redaktion.

Du hittar vår kontaktinformation här.

Mobils nyhetsbrev

Vårt dagliga nyhetsbrev håller dig uppdaterad om vad som händer i mobilbranschen.

Registrera dig här!