Enligt Svensk Handel

VR-glasögon årets julklapp

Varje år strax innan julhandeln drar igång utser HUI Research årets julklapp och i år är det VR-glasögon.

Publicerad Uppdaterad

I motiveringen så lyfter HUI Research fram att VR-headsetet uppfyller alla de tre kriterier som de tittar efter. Det är en nyhet, de säjs i stora värden eller volymer och ”representerar den tid vi lever i”.

Mest omtalade av de VR-headset som finns idag är troligen Sony Playstation VR men märks gör även Samsungs Gear VR där du använder en Samsung-mobil samt HTC Vive och Ocolus Rift som båda kopplas till en dator för att fungera. Prisutdelaren lyfter även fram de billigare alternativen i form av Google Cardboard som kostar som mest några hundralappar och låter dig uppleva VR genom att sätta din Iphone eller Android i enheten som då är gjord av vanlig kartong. 

Bakom HUI Research står branschorganisationen svensk Handel och man har sedan 1988 utsett årets julklapp. Deras pricksäkerhet kan man diskutera. Förra året var det robotdammsugaren som utsågs till årets julklapp och året innan det aktivitetsbandet. Relativt ofta har det varit just från hemelektronikbranschen som årets julklapp plockats. Hörlurarna var årets julklapp 2012, surfplattan 2010 och GPS-navigator 2007.