Officiellt tillgänglig för utvecklare

Windows Phone 8.1 Update 1 ute nu

Är du medlem i Microsfts utvecklarprogram kan du tanka ner och installera Windows Phone 8.1 Update 1 till din mobil.

Med en rad nyheter under skalet släpps nu en officiell uppdatering till Windows Phone.

Publicerad Uppdaterad

Samtidigt som Windows Phone 8.1 är på gång att rullas ut till Microsofts samtliga Lumia-mobiler så har bolaget nu släppt ytterligare en uppdatering av operativsystemet. Windows Phone 8.1 Update 1 är dock än så länge endast tillgänglig för utvecklare som är registrerade hos Microsoft.

Nyheterna i Windows Phone 8.1 Update 1 innefattar bland annat stöd för fler upplösningar än tidigare, fler alternativ för multitasking och och notifieringar, utökade mapphanteringsfunktioner, förbättring av webbläsaren, med mera.

En annan nyhet är även att systemet ska ha stöd för röstsamtal via 4G, en funktion som HTC:s kommande Windows Phone-utrustade One M8-telefon ska vara utrustad med. Det kan innebära att telefonen, som väntas lanseras mot slutet av den här månaden, kan vara den första Windows Phone-mobilen som kommer ha den uppdaterade Windows Phone-versionen förinstallerad.

Du kan redan nu installera Windows Phone Update 1 genom att följa instruktionerna här. Instruktionerna beskriver hur du får uppdatering till 8.1, men telefonen kommer automatiskt att uppdateras till 8.1 update 1.

Källa