Läs testet

Smarta hemmet

Oklar användning

Test: Fitbit Blaze

Fitbit är bäst i branschen, men vad de vill med Blaze vet vi inte.

Publicerad:

28 mar 2016 - 11:00

Uppdaterad:

28 mar 2016 - 11:00

Fitbit är ganska konstiga. De gör branschens bästa stegräknare, har några av de bästa optiska pulsmätarna, en uppkoppling mot vilken mobil som helst som är så stabil att vi inte minns när det var problem senast, hopparning av enheter på kontonivå istället för enhetsnivå, grymt tredjepartsstöd och batteritrollkonster för att hålla en vecka minst med kontinuerlig pulsmätning. Samtidigt är deras mätning av sömn ett rent skämt, de är ensamma i branschen om att bara erbjuda notifikationer från telefon och sms snarare än allt som ger ifrån sig notifikationer och de har aldrig varit speciellt bra på något annat än att räkna steg (och nu senare puls).


Fitbit Blaze följer lite samma trend. Den ser på alla sätt ut som en smartklocka, men har samma begränsning med notifikationer som ovan. Den har slimmats ner rejält gentemot föregångaren Surge, men med det tappat GPS-mottagaren och förlitar sig numera (dåligt och felräknande oroväckande ofta) på telefonens GPS. Den har fått en riktigt snygg färgskärm, men då samtidigt tappat möjligheten att hela tiden visa tiden. Den har begåvats med träningsprogram från företaget Fitstar som Fitbit köpte nyligen, men bara tre förinstallerade sådana utan möjlighet (än) att lägga till fler. 


Som stegräknare och pulsmätare fungerar den lika bra som vilken annan Fitbit som helst, men då är Fitbit Charge HR billigare om det bara är det du är ute efter. Tanken är någonstans att erbjuda något snyggare än Fitbit Surge, bland annat med utbytbara band (medföljande plastband är inget annat än hemskt). Men som någon form av smartklocka är den enormt begränsad. Som träningsklocka har den förvisso rätt många träningsprofiler, men är mestadels beroende av telefonen för att fungera bra (och ska du ändå bära med dig luren sköter den det hela bättre).

Fitbit gör fortfarande branschens troligen bästa stegräknare och optiska pulsmätare. Synd bara att de inte har den blekaste om vad de ska göra utöver det.

Senaste Apple-testet

Färskaste Android-testet

Senaste Windows-testet

Spännande tillbehör

Senaste Samsung-testet

Senaste Sony-testet

Ios - senaste testet

Nya surfplattor

Heta armband och klockor

Senaste telefon-testet

 

Mest kommenterat

Hetaste apparna

Sidor

Tipsa Mobil

Vi vill ha en kontinuerlig dialog med dig som besöker mobil.se.

Skicka gärna ett mail om du har ett hett tips eller nåt spännande att berätta.

Om Mobil

Mobil är Sveriges ledande tidning och sajt inom området mobil kommunikation. 

Tidningen och sajten riktar sig till dig som skall köpa nya mobila prylar eller tjänster och dig som vill hålla koll på vad som händer i den mobila världen eller som jobbar inom mobilbranschen.

Mer om Mobil här.

Vi är Mobil

Kontakta Mobils redaktion.

Du hittar vår kontaktinformation här.

Mobils nyhetsbrev

Vårt dagliga nyhetsbrev håller dig uppdaterad om vad som händer i mobilbranschen.

Registrera dig här!