Allt innehåll på sidan är annons
Företag
hej
hoj
huj
https://www.mobil.se/advertorials/mate-10-pro-smart-mobil-blir-h-gintelligent-med-ai-processor
564599
Partner
Sponsrad artikel från Huawei

Mate 10 Pro: Smart mobil blir högintelligent med AI-processor

Artificiell intelligens letar sig nu in i våra mobiltelefoner på allvar. Mate 10 Pro är världens första mobiltelefon med AI-processor vilket ger en rad fördelar.

När vi köper mobiltelefon är det främst tre faktorer som dominerar vårt fokus idag. Det är kameran, batteritiden och prestandan. Det finns såklart en rad andra faktorer som också är viktiga, men just dessa tre sticker ut lite extra. Därför är det särskilt spännande att det är dessa delar som nya Mate 10 Pro briljerar på.

- Mate 10 Pro är världens första mobiltelefon med AI-processor. Vi använder med andra ord artificiell intelligens för att göra mjukvaran smartare och mer personlig. Rent praktiskt får du fördelar såsom att kameran kan känna igen vanliga motiv och automatiskt justera värden så att resultatet blir av högsta kvalitet, att du kan fotografera med kort skärpedjup och att du får en personifierad upplevelse med intelligent energibesparing, säger Peter Lundkvist, marknadschef hos Huawei.

Dubbla kameror

De två Leica-certifierade sensorerna är extremt ljusstarka. Det borgar för bra bilder även under sämre ljusförhållanden. F1/6-sensorerna är två stycken eftersom de samverkar för att skapa det korta skärpedjupet, exempelvis när du tar porträttfotografier. Den ena är på 20 megapixel och den andra på 12 megapixel. AI:n kommer in och justerar värden automatiskt utifrån vad det är för motiv som du fotograferar. Den är utrustad med så kallad realtidsigenkänning.

- Det kan till exempel vara svårt att ta bra bilder i snö eftersom det är så ljust, men AI:n kan identifiera snö och justera exempelvis exponeringen utifrån det den ser, säger Peter Lundkvist.

AI:n hjälper även till att behandla bakgrundsoskärpan när du tar porträttfotografier och liknande motivtyper där du vill ha ett kort skärpedjup och därmed en suddig bakgrund. Resultatet blir, tack vare detta, betydligt bättre än vad det blev med fjolårets modeller.

- Det är med andra ord inte svårt att ta bra bilder med Mate 10 Pro, säger Peter Lundkvist.

Snabb och kraftfull

Prestandan i Mate 10 Pro är hög. Den optimeras utifrån hur du använder telefonen. AI:n gör komplexa beräkningar som med tiden gör att du får en allt mer personlig upplevelse där du samtidigt tar tillvara på all kraft i processorn.

Supersnabb språköversättning i text och tal

Med hjälp av AI-kretsen kan du få översättningar av text, röster och bilder med närmast surrealistisk träffsäkerhet och hastighet. Dessutom behöver du inte vara uppkopplad till någon molntjänst utan AI-processorn i Mate 10 Pro levererar spårköversättningarna ändå vilket kan vara praktiskt vid resor eller om du är offline.

Att mobiltelefonen lär sig dina vanor gör också att den kan sätta in energibesparande åtgärder som du själv inte märker av.

- Batteriet på 4 000 mAh gör att du redan har väldigt god batteritid i Mate 10 Pro trots den stora 6-tums Full View-skärmen. Men med energibesparingsfunktionen och AI:n får du ännu bättre batteritid, säger Peter Lundkvist.

När det väl är dags att ladda den gör du det med den medföljande snabbladdaren. Med endast 20 minuter uppladdning kan du sedan använda mobiltelefonen en hel dag till. Laddningen är även skyddad med 5-lagers skyddsnät för såväl laddaren som sladden och telefonens batteri, och säkerhetscertifierad av TÜV Rheinland.

- Mate 10 Pro är snabb, vattentålig, kraftfull och har en riktigt bra kamera. När vi stoppar in AI i den ekvationen blir det en premiumlur som sticker ut från mängden, säger Peter.

Publicerad: 10 jan 2018 - 14:07