Apptips

Alltrails – Hjälper dig hitta spåren

Alltrails är en kart-app som hjälper dig hitta motionsspår.

Publicerad Uppdaterad

Google Maps är som bekant bättre på vägar än skogsstigar. Gillar du att springa elljusspår, gå vandringsleder eller terrängcykla är appen Alltrails en betydligt bättre hjälpreda.

Bäst är den för att helt enkelt hjälpa dig hitta spår och slingor. Den har förstås inte varenda skogsstig i Sverige, men ett rätt brett och inspirerande utbud av spår, från stadsnära skogsslingor till fjällvandringar. Spåren innehåller förutom karta och längdangivelse även en kortfattad beskrivning på engelska. Innehållet skapas av apputvecklarna snarare än användarna och utökas kontinuerligt.

Kartorna i appen är riktigt bra även utanför de inlagda spåren, med tydliga höjdkurvor, mängder av småstigar och längdangivelser hur långt det är till nästa korsväg på stigarna.

Om du fastnat för en slinga och vill prova den kan du ladda ner karta i förväg eller få hjälp i Google Maps att ta dig dit. 

Väl på plats känns det som om appen gjort det mesta av jobbet. Du kan starta en loggning och ser då hur du går på kartan i förhållande till slingan vilket förstås är bra om du skulle råka ta fel väg, men du får ingen röstnavigation eller liknande. Efter loggat pass på spåret kan du själv spara slingan bland dina favoriter, ge den betyg och lägga upp bilder från den.