Annons

Som Snapchat fast för filer

Apptest: Digify

Digify låter dig skicka självförstörande filer.

Publicerad Uppdaterad

Tanken med Digify är att erbjuda ett sätt att enkelt kunna skicka självförstörande filer. Förutom att du kan skicka lokalt lagrade filer med appen kan den också användas tillsammans med Dropbox för att skicka filer därifrån om du har Dropbox-appen installerad på din mobil. Att skicka filer går smidigt. Du väljer en fil du vill skicka, en e-postadress som filen ska till samt hur länge filen ska vara tillgänglig innan den självförstörs efter att mottagaren har öppnat den.

Mottagaren måste ha Digify på sin mobil (eller dator - det finns även en Windows-variant av tjänsten i beta-version) för att kunna se filerna, även om ett meddelande om att en fil mottagits också dyker upp i e-postinkorgen.

Filerna laddas aldrig ner till mottagarens mobil utan strömmas istället till en dokumentvisningsfunktion i appen tills dess att visningstiden är slut, filen raderas på Digifys servrar och dokumentströmningen kapas av. Det här innebär att formatstödet är ganska begränsat - mp3-låtar går inte att skicka till exempel. Dessutom fungerar bildvisningen dåligt under testrundan. Flera av jpeg-bilderna som dyker upp efter att ha blivit skickade genom appen ser ut att få någon form av kompressionsfel, vilket resulterar i förvrängda färger och värdelösa bilder.

Dessutom finns det en del säkerhetsmässiga brister kring appen. Filerna skickas inte till mottagaren men mellanlagras, om än med 256-bitars kryptering, däremot hos Digify. Det går enkelt att ta skärmdumpar när dokumenten visas, vilket gör att självförstöringsfunktionen blir rätt meningslös.

För att ändå försöka hitta något positivt med appen så är det att den är snabb att komma igång med och enkel att använda. Det sammanfattade intrycket av Digify är dock att det kort och gott inte är en app att rekommendera.