Beställ med appen

Apptest: För att slippa krogkön

Appen Waitress låter dig beställa mat och sedan hämta den på restaurangen utan att vänta, betala på plats eller stå i kö.

Publicerad Uppdaterad

Waitress är en relativt ny app som idag samarbetar med ett 40-tal restauranger i Stockholm, men räknar med expansion även till andra städer. I appen ser du var medverkande restauranger finns och menyerna i sin helhet. Du registrerar ditt betalkort i appen och ska sedan när du beställt kunna hämta upp maten för takeaway utan att köa, vänta eller betala på plats.

Särskilt i lunchrusningen kan ju köerna bli långa så jag provar att beställa i appen och får efter att ha lagt min beställning, angivit betalkortsuppgifterna bekräftelse från restaurangen att min beställning är klar om 25 minuter.

När jag kommer till restaurangen är det i praktiken svårt att gå förbi kön. För att det skulle fungera krävs ju att appköp har en egen matutlämning, men det kan man kanske inte beskylla appen i sig för. När jag ska få min mat visar det sig att alla tillbehör man skulle välja inte fanns med i appen och dricka får jag också välja på plats, men utöver det fungerar det som utlovat.

Andra gånger på andra restauranger har beställningen gått betydligt snabbare, på bara fem minuter och vissa restauranger erbjuder även rabatter. Beroende på vilken restaurang det handlar om kan det ju också vara enklare att gå förbi den normala kön. Kvittot kommer som ett e-postmeddelande och i appen har du alla dina tidigare köp sparade.