Friare foton

Apptest: Google Photos

Google har äntligen lösgjort fotodelen ur Google+ och vi är inledningsvis positiva till förändringen.

Publicerad Uppdaterad

Google+ som socialt nätverk har en liten men högljudd användarskara (ungefär som de flesta mindre samlingar teknikfalanger alltså) medan resten av världen enbart använt tjänsten för att den ger användaren automatisk backup av foton. Efter många turer har Google äntligen lösgjort fotodelen ur Google+, döpt om det hela till Google Photos och nylanserat. Nu kan du gratis spara hur många bilder och videos du vill så länge de är under 16 megapixel eller filmade i max 1080p, vilket åtminstone just nu är typ allt på din telefon.

Den automatiska uppladdningen är fortfarande där, även om den stundtals kräver både wifi och strömkabel för att vilja fungera, och du kan enkelt söka efter bilder eller tidsperiod samt skapa egna album. Genom tjänstens assistent skapas även automatiska album baserat på datum och plats, något som faktiskt kan bli ganska snyggt när den prickar rätt. 

Just nu känns appen helt okej som fotobackup, även om det också känns väldigt mycket som en tidig version. Photos kommer tveklöst att göras bättre, men det är en riktigt bra början i alla fall.