Hjälpligt Google-stöd

Apptest: Metro Drive

Behöver du använda Google Drive i din Windows-mobil funkar denna app till nöds.

Publicerad Uppdaterad

Windows Phone har en utmärkt integrering med Microsoft Onedrive, och även Dropbox har ju nu en hygglig app till Wp, men du råder inte alltid över vilka molntjänster dina vänner använder, och behöver du komma åt ett dokument i Google Drive funkar denna app hjälpligt.

På plus-sidan kan du bland annat öppna dokumenten i mobilens eget Officeprogram och ladda upp filer. På minussidan kan du inte redigera dokument direkt i Googles editor och appen kraschar ofta.

Problemen beror nog i stor utsträckning på ointresse från Googles sida. Appen utnyttjar Googles webbgränssnitt, som känner av att du har en mobil och tjatar på att du ska installera appen i stället, trots att en sådan app inte finns till Windows Phone. Det är också det som gör att du inte kan redigera dokument, tjat-rutan kastar ur dig ur redigeringsläget.

En del av dessa problem hade säkert kunnat kringgås med lite kärlek från app-utvecklaren också. Som det är nu kan man inte riktigt motivera att man betalar för att ta bort annonserna.