https://www.mobil.se/appar/apptest-mingo-matte
560047
I enklaste laget

Apptest: Mingo Matte

Ska man lära barnen matte kan det behövas mer variation i uppgifterna.

Mingo Matte är en svenskutvecklad app för att lära mindre barn räknesätten med uppgifter som tiotalskamraterna, addition och subtraktion, och multiplikationstabeller.

Alla delmoment har samma upplägg i form av ett memory-liknande spel där man ska vända upp rätt två siffror för att passa mot ett av fem möjliga svar. Det finns ett enspelar- och ett tvåspelarläge som är något annorlunda, men annars är det ingen egentlig skillnad mellan uppgifterna annat än vilka räknesätt det övas på.

Så som appen är upplagd kan man egentligen lösa uppgifterna utan något som helst koll på matte, bara med vild trial and error, men jag märker på mina barn att bara själva exponeringen för vad som är rätt svar har en pedagogisk verkan som gör att de snappar upp räknesätten.

Appen har en genomtänkt vilsam design vilket kan göra den särskilt lämpad för barn som störs av för många sinnesintryck. Men jag tror ändå att den bristande variationen i hur uppgifterna är konstruerade gör att de små riskerar att tröttna rätt fort.

Relaterade artiklar

 • Mingo matte

  Operativsystem:
  Android, Ios
  Version (Android):
  2,4
  Version (Ios):
  1.2.1
  Utvecklare:
  Mingo Education
  Pris (Android):
  29 kr (gratis prova på finns)
  Pris (Ios):
  29 kr (gratis prova på finns)
  Betyg
  6/10