https://www.mobil.se/appar/apptest-norrsken
560127
Appar
Svensk norrskensprognos

Apptest: Norrsken

Få den svenska norrskensprognosen i mobilen.

Norrsken är ett häftigt himlafenomen som kan ses långt ner i södra Sverige under rätt omständigheter. Dessutom går de att förutsäga med åtminstone ett par timmars varsel, vilket gör den här appen användbar.

Norrsken redovisar norrskensprognoser för svenska förhållanden, och skickar en notifiering om det ser ut att bli en bra norrskensnatt. Prognosen redovisas som en siffra för de närmaste tre dagarna, vilket är en indikation på hur långt söderut norrskenet kan väntas vara synligt. Du får också en internationell karta över norrskenet i ett inte särskilt överskådligt format.

Det är inte mycket, och så mycket mer behövs väl inte heller. Det viktiga är ju att du får larm om när det är läge att springa ut och titta. Jämfört med appen Aurora Notifier som vi testar på annat ställe eftersom den bara finns till Android, har du dock ingen möjlighet att ställa in när appen ska larma mer i detalj. Och även här saknar vi samkörning med väderprognoser för att få appen att bara larma om det inte är jämnmulet.

Relaterade artiklar

Ämnen

 • Norrsken

  Operativsystem:
  Android, Ios
  Version (Ios):
  1.1.3
  Pris (Android):
  12,38 kr
  Pris (Ios):
  9 kr
  Betyg
  7/10