https://www.mobil.se/appar/apptest-relax-m-ter-hur-avslappnad-du-r
556767
Appar
Pulsmätning via telefonkameran

Apptest: Relax mäter hur avslappnad du är

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/Relax-webb.jpg?itok=MHHeZ-Hc', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/Relax-webb.jpg?itok=6bhacC5c', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/Relax-webb.jpg', w: 650, h: 406, title: ' ' },]
Dina Försäkringar har släppt en app som ska få svenskarna att slappna av mera under semestern.

Närmare var femte svensk känner sig inte utvilade efter semestern och över femtio procent planerar att jobba under sin ledighet. Och så många som åtta av tio tänker på jobbet under semestern. Det visar en undersökning som Yougov genomfört på uppdrag av Dina Försäkringar.

För att hjälpa svenskarna att slappna av lite mera under semestertiden har nu försäkringsbolaget släppt en app Re:lax, som ska hjälpa dig att hålla koll på hur avslappnad du är. Appen mäter din puls genom att skanna ditt ansikte och upptäcka de små färgskiftningar som uppstår i takt med pulsens slag. Appen sparar sedan en så kallad selfie där även pulsen vid fotograferingens tidpunkt visas. Ju lägre puls du har, dästa mer avslappnad du är. Tanken är att du sedan ska kunna spela upp de olika selfies som en film och även dela det hela med dina kompisar, via Facebook, Twitter, Instagram eller Vine.  

Appen är visserligen ett bra och vältajmat sätt för Dina Försäkringar att bygga sitt varumärke men appen är också välgjord, enkel att använda och gillar du selfies så har du fått ytterligare en möjlighet att öva på dina selfie-färdigheter. Tekniken bakom pulsmätningen är också lite spännande om än inte till 100 procent tillförlitlig, då den fortfarande är känslig för störningar i form av exempelvis infallande ljus och häftiga rörelser. Appen är alltså inte ett medicinskt verktyg, vilket Dina Försäkringar tydliggör i appen. 

Appen Relax finns bara i App Store.

Tekniken bakom appen
Är du nyfiken – som vi var – på färgfiltreringstekniken bakom appen kan du få mer information här.

Relaterade artiklar

Ämnen

 • Relax

  Operativsystem:
  Ios
  Version (Ios):
  1.0
  Pris (Ios):
  Gratis
  Betyg
  6/10