Telefonen kvar på armen

Apptest: Runkeeper för Apple Watch

På joggingturen har många med sig Iphone i en hållare på armen och appen Runkeeper igång. Med klockan ska telefonen få vara kvar på armen.

Publicerad Uppdaterad

Apple Watch är till stor del ett verktyg för att motivera dig att vara hälsosam och röra på dig mer. Den fungerar kanske bäst för vardagsrörelser och för att du inte ska sitta still så mycket, men den kan användas även när du är ute och springer. Självklart finns en app som Runkeeper i en Apple Watch-version, men det är tydligt att funktionerna klockan bidrar med här är ganska få. Först och främst ska man vara införstådd med att appen är beroende av att du även har din Iphone med dig.

Det enda appen egentligen gör är att låta dig starta och avsluta träningspasset utan att ta fram telefonen. Inte ens det fungerar alltid, för funktionen är lite buggig. Flera gånger tvingas vi faktiskt ta upp telefonen för att starta träningspasset. Appen kan heller inte använda klockans pulsmätare, något bara Apples egen träningsapp kan i dagsläget. När appen är igång så kan du i alla fall se distans och tid direkt på klockan. Dock kan det vara lite svårt att titta på klockan samtidigt som man springer, men har du hörlurar kan du ju få lägesrapporter med jämna mellanrum av rösten i appen.