Svensk tidsresa

Apptest: Svettig luktar lite unket

Fullt fungerande träningsapp som tyvärr känns aningen gammal.

Publicerad Uppdaterad

Svettig är bara en del av en hel svit med träningsappar från samma utvecklare, där alla synkar med varandra för att du enkelt ska kunna hålla koll på vad du tränat. Svettig är moderappen, då den innehåller alla andra delar plus några till.

Vad det i grund och botten handlar om är en konkurrent till Runkeeper, Endomondo och liknande, fast helt och hållet gratis och reklambefriat (vilket alltid är välkommet). Via telefonens GPS loggar du löprundor, cykling, styrketräning och så vidare, men även manuellt inskrivna träningspass. Just styrketräningen är uppdelad per kroppsdel, vilket är en välkommen variant.

Nackdelen är att vi har sett det här förut, väldigt många gånger. Utöver att det är helt gratis finns det liksom inte speciellt mycket som särskiljer Svettig från någon av dess konkurrenter. Då är det även ganska synd att det saknas extrafunktioner som möjligheten att koppla in pulsband exempelvis. Det är inget som helst fel på varken appen eller dess inspelning av rundor, men vid det här laget har du antagligen redan jobbat in en vana med en annan liknande app.