Benchmark

Apptips: Antutu 6.0

Kolla hur snabb din mobil är jämfört med andra.

Publicerad Uppdaterad

Det här kanske inte är en app du kommer att använda hemskt ofta, men känner du behovet är den riktigt bra. Benchmark-appar är prestandatester som mäter hur bra din mobil fungerar under tung belastning, och oftast ger de ett siffermått på hur bra den klarat sig.

Det här måttet säger oftast inte så hemskt mycket om du inte kan jämföra med andra mobiler, och det har varit ett litet problem för Windows Mobile, som ofta har saknat de prestandatestappar som finns till andra plattformar.

Men nu har en av de populäraste Benchmark-apparna, Antutu, till slut kommit i version 6 (det finns sedan tidigare en flera år gammal version vars resultat inte går att jämföra med nyare versioner) i beta till Windows Phone och Windows 10 Mobile.

Appen är som sagt fortfarande i beta, men jag kan inte påstå att det märks, den känns identisk med, och lika polerad som, samma app till Android och Ios. Appen ger ett mått på hur snabb mobilen är på bland annat 3D-grafik, användargränssnitt och minneshantering, och du kan jämföra ditt resultat med andra mobiler direkt i appen. Är du nyfiken på hur din Windowsmobil klarar tyngre uppgifter jämfört med andra mobiler är det här appen för dig.