Sharetime på Ios

Apptips: Boksnok – Barnboksapp med distansläsning

Boksnok är en e-boks- och ljudboksapp för barn där man även kan läsa tillsammans på distans.

Publicerad Uppdaterad

Boksnok riktar sig till barn upp till 9 år. Det handlar främst om böcker med illustrationer eller till och med rena bilderböcker och pekböcker som du här får i digital form. En del av böckerna finns bara som e-böcker medan andra är inlästa som ljudböcker, men även till ljudböckerna får du boksidorna så att barnet kan läsa med och se bilderna.

Böckerna är sorterade både efter passande ålder och i kategorier, och utbudet känns rätt omfattande. För ljudböckerna anges också hur lång tid de tar att läsa. Användargränssnittet är okomplicerat och du hamnar direkt i boklådan med olika tips på böcker.

I den senaste versionen av Boksnok-appen till Ios kan du också använda Apples funktion Shareplay för att läsa böcker på distans. De enheter du använder det på måste ha Ios eller Ipad OS 15.1 och appen Boksnok version 3.0.0. Du ringer upp den enhet du vill dela läsandet med via Facetime, sedan kan du öppna en bok i appen och ni läser den och bläddrar tillsammans utan fördröjningar. På så sätt kan du läsa godnattsagan för ditt barn även om du är på resande fot.