https://www.mobil.se/appar/apptips-brio-world-railway
561800
Bygg trätågbanan i mobilen

Apptips: Brio World - Railway

● BILDSPEL
Brio har gjort en trogen simulering av sina tågbanor med vissa spelmoment.

Brios trätågbanor är nog fortfarande en av de populäraste leksakerna för svenska barn i förskoleåldern, mycket tack vare att de ärvt samlingen från sina föräldrar. Men tågbanesystemet är förstås i full produktion även i dag, och hänger med i tiden med en app för samma målgrupp.

Brio World är huvudsakligen en Briotågbanesimulator. Här kan du sätta ihop dina egna tåg och tågbanor (och för den delen nöjesfält och bondgårdar) med delar som är trogna de som finns i Brios sortiment. Den enda begränsningen jämfört med de verkliga delarna är att banorna blir vinkelräta, det vill säga, vill du svänga får du nöja dig med 90 eller 180 grader, inga diagonala sträckor.

När du kör ditt tåg kan du göra det dels i ovanifrånperspektiv i 3d-vy, men du kan även få en förstapersonsvy från förarhytten på loket du kör.

Brio World - Railway funkar på mobilen, men gör sig bäst på surfplatta. Orsaken är att det blir svårt med finliret när du bygger din järnväg på för liten skärm.

Det finns ett antal färdigbyggda banor, och det är fritt fram att sätta ihop flera egna. Dessutom kan du ha flera användare i appen så att lillasyster inte riskerar att plocka sönder storebrors bana. I princip är det en ren simulering utan något högre syfte än att bygga tågbanor och köra med dem, men det finns ändå ett litet spelmoment, där man, om man utför figurernas önskningar om att bli transporterade mellan stationerna, ger korna hö med mera samlar ihop poäng som låser upp nya delar, huvudsakligen nya vagnar och lok, i spelet. Den här biten hade man kunnat göra mer av, men å andra sidan finns det en poäng med att appen är till för att lekas med, inte spelas, precis som den verkliga tågbanan.

Relaterade artiklar

 • Brio World - Railway

  Operativsystem:
  Android, Ios, Windows
  Version (Android):
  2.0.1
  Version (Ios):
  2.0.1
  Version (Windows):
  2.0.1
  Utvecklare:
  Filimundus
  Pris (Android):
  30 kr
  Pris (Ios):
  30 kr
  Pris (Windows):
  29 kr
  Betyg
  8/10