https://www.mobil.se/appar/apptips-cargobot
561771
Appar
Spelet som lär dig grunderna i programmering

Apptips: Cargobot

Cargobot är inte ensamt i sin genre, men förvånansvärt klurigt för ett programmeringsspel.

“Lär dig grunderna i programmering med detta enkla spel” är inte längre en unik slogan, det börjar rentav bli något av en genre. Senast ut är Cargobot, och det får sägas vara finurligare än de flesta.

Du styr en traverskran som ska flytta lådor från punkt a till punkt b. Detta med instruktioner av typen flytta ett steg vänster, sänk gripkroken, exekvera program två, med mera. Du har obegränsat antal av varje instruktionstyp, men programmen är korta.

Dessutom, och det är det här som gör spelet finurligt, får du fler stjärnor för att ha klarat en nivå ju färre instruktioner du utför den med. Det handlar alltså inte bara att lösa uppgiften, utan att göra det på effektivast möjliga sätt.

Notera att minst antal instruktioner långtifrån alltid är det snabbaste sättet att lösa uppgiften, en programmeringslektion i sig, och ofta handlar det om att skapa instruktioner som upprepas i stället för att utföra hela programmet i ett svep.

Det finns även villkorliga instruktioner, om kroken håller en kloss, om den är av en specifik färg, om den inte håller en kloss med mera, som tillför ytterligare en nivå av programmeringslogik. Ledtrådar finns, och där får du också veta vilken som är den kortast möjliga lösningen på nivån. Givetvis har nivåerna stegrande svårighetsgrad.

Spelets största och enda minus är att det använder sig av väldigt små ikoner, och att det blir fel helt enkelt på grund av bristande fingerprecision, på mobilen. Det gör sig därför bäst på surfplatta. Men gillar du abstrakta pusselspel som kräver tankeverksamhet försvarar detta väl sin plats i din surfplatta.

Relaterade artiklar

Ämnen

 • CargoBot

  Operativsystem:
  Android, Ios, Windows
  Version (Android):
  1.1.0
  Version (Ios):
  1.0.1
  Version (Windows):
  1.1.0.0
  Utvecklare:
  Fachhochschule Nordwestschweiz
  Pris (Android):
  Gratis
  Pris (Ios):
  Gratis
  Pris (Windows):
  Gratis
  Betyg
  7/10