Koll på solen

Apptips: Daylight Clock – Sunrise/Sunset Widget

Om du vill ha en bättre känsla för hur mycket klockan är i andra delar av världen är det här en händig app och widget.

Publicerad Uppdaterad

Jag hade under ett par år släktingar i Vancouver, och att klura ut vilka timmar vi hade gemensamt som vakentid för att ringa videosamtal var inte alltid det lättaste. Man kan räkna timmar framlänges och baklänges, men det är förstås lättare med en världsklocka som visar hur mycket klockan är. Det har de flesta Androidmobiler som standard, men appen Daylight Clock låter dig dessutom se soluppgång och solnedgång, vilket kan vara lättare att tyda vid en snabbtitt. Och snabbtitta kan du göra utan att öppna appen, för du kan lägga in valfritt antal städer som widgets på startskärmen, utöver att se dem i appen.

Du kan också få soluppgången och solnedgången för din nuvarande plats, vilket till exempel kan vara användbart om du fjällvandrar och vill ha koll på hur många ljusa timmar du kan räkna med.

Du kan välja att visa skalorna antingen utifrån vad klockan är nu, eller om du hellre vill jämföra hur långa dag och natt är på olika ställen kan du istället låta klockslagen ligga fast. I inställningarna kan du också välja vilken definition av skymning som ska användas.